• KAREN

Happy Halloween !

Inmiddels niet meer weg te denken op 31 oktober! Origineel een feestdag die vooral in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en US wordt gevierd, maar tegenwoordig toch alom vertegenwoordigd in het straatbeeld bij ons!


De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was eigenlijk oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar.

(Bron: Wikipedia)


Op deze dag verkleed men zich om ter griezeligst, en traditioneel gaan de kinderen op 'snoep-rooftocht', het zogenaamde 'trick or treat' (snoep of je leven).

Anderen schuiven liever dicht tegen elkaar aan de zetel in om een avondje te griezelen bij de beste horror-cinema!


Wij, bij Pliés & Squats, hebben de herfstvakantie ook in stijl ingezet en een les volledig in thema Halloween gezet. De editie vorig jaar kende al een groot succes, dus wilde we dat ook dit jaar overdoen.


Ook dit jaar is er weeral moeite gestoken in het zoeken van een gepaste outfit, en het is altijd fijn om iedereen mee te krijgen in het moment. Enkele sfeerfoto's van gisterenavond:


De muziek zat uiteraard in een gepast jasje en voor de geïnteresseerden hierbij ook de tracklist:

- Thriller (Michael Jackson)

- Zombie (Natalia Kills)

- Somebody's Watching Me (Rockwell)

- Ghostbusters (Ray Parker Jr.)

- Evil Twin (Krrum)

- Monster Mash (Bobby Boris Pickett & The Crypt Kickers)

- Till the Casket Drops (ZZ Ward)

- Devil Pray (Madonna) -> dit is toen jullie armen eraf wilden vallen ;-)

- Carousel (Melanie Martinez)

- Monster (Lady Gaga)

- Howl (Florence + The Machine)

- Nightcall (Kavinsky)

- Yellow Flicker Beat (Lorde)

spotify:user:karen_pilates:playlist:01cnqasvDnT0peUMFpebP4


Voor de deelnemer die er het leukst uitzag was er een speciale prijs! Een reuzenpompoen die we voor de gelegenheid hadden omgedoopt tot POP-Pompoen.


Proficiat aan de winnaar!

Hopelijk vonden de deelnemers het allemaal een leuke ervaring, en hopelijk vinden jullie deze themalessen de moeite. Er staan er nog enkele op het programma in het jaar 2018-2019!

Haal voor de eerstvolgende editie alvast de kerst-sokken en andere attributen boven, want de kerstles gaat door op dinsdag 18 december!


Ho Ho Ho!!

En griezel er nog op los deze avond!


Groetjes

Karen


Onze Griezel-Popsters ! En 'mystery-guest' Jos

0 keer bekeken

© 2018 by Pi&Lates Proudly created with Wix.com