• KAREN

Maak je eigen granola

Granola... heerlijk als topping over wat yoghurt en fruit... En als je de winkel in de rayon van de ontbijtgranen rond dwaalt... je hebt het in allerlei varianten.

Maar deze zijn lang niet allemaal even gezond! De meesten bevatten veel te veel bewaarmiddel en suikers.

Het is net zo goed zelf te maken, en het is nog veel lekkerder ook !Het is super eenvoudig !


Wat heb je nodig?

Eigenlijk eender wat je zelf maar lekker vindt van noten, gedroogd fruit, etc... Maar voor de gemakkelijkheid hier een voorbeeld:

- Amandelen, pecannoten en walnoten (ik doe er vaak nog sesamzaadjes bij ook, die geven een lekkere smaak af) - een hand of twee van elk

- kokosvlokken (naar smaak)

- beetje zout & kaneelpoeder (naar smaak)

- ahornsiroop (ongeveer een 200ml) - jouw keuze aan droge vruchten (kan van àlles zijn) - naar smaak

- havermoutvlokken (ik neem vaak een volledig pak)

- kokosolie - 3 à 4 eetlepels


Hoe? Smelt de kokosolie en combineer ondertussen alle droge ingrediënten in een kom.

Giet er de gesmolten kokosolie over en doe er de ahornsiroop bij. Schep alles goed door elkaar.

Het gedroogd fruit en kokosschilfers hou je apart, dat doe je er pas bij nadat alles al een 20 minuutjes in de oven heeft gestaan. Anders verbranden deze gemakkelijk en da's niet lekker.

Schep alles op een bakplaat (gebruik bakfolie) en schuif de oven in. Ongeveer 30 minuten op 180-200graden. Elke 10 minuten omscheppen en de laatste 5-10 minuten het fruit en kokosschilfers erbij doen.


Haal nadien uit de oven en laat helemaal afkoelen. Je kan het tot 3 weken bewaren in een afgesloten pot. -> heerlijk en gezond als topping op je yoghurt met fruit bijvoorbeeld


Perfect ontbijtje: fruit en yoghurt, top met home-made granola ! En als extra nog wat extra kokos, goijibessen, zadenmix,... Ready to start the day !

Oh ja... had ik ook al gezegd dat het ook heel snel gemaakt is? Maak jij ook de jouwe? Heb jij ook een lekkere variant? Deel je gerechtje op instagram en gebruik de hashtags #pliesandsquats en #homemadegranola


Veel plezier !

0 keer bekeken

© 2018 by Pi&Lates Proudly created with Wix.com