© 2018 by Pi&Lates Proudly created with Wix.com

  • KAREN

Wat met die boerenkool?

Overal kom je het tegen. Kale, Kale , Kale, .... Maar wat is Kale?

In het nederlands is het 'boerenkool'. Het is een koolsoort, groen van kleur, nogal taai, en als je het ziet liggen in de winkel ziet het er niet meteen aantrekkelijk uit. We moeten eerlijk zijn.


Boerenkool. Algemeen bekend als 'Kale'

Boerenkool is daarbij ook niet zo heel erg makkelijk te vinden. Ik persoonlijk heb het tot hiertoe enkel nog maar bij Albert Heijn gevonden. Heel handig trouwens reeds gewassen en voorgesneden in een pak. Dat bespaart me wat tijd, want geloof me ... een kool schoonmaken vraagt tijd.


Kool is heel gezond, wat dacht je. Boerenkool zit namelijk vol antioxidanten en wordt beschouwd als een superfood. Het bevat heel veel vitamine K, A en C en ijzer en is goed voor je immuunsysteem, weerstand, botten en gebit.

Je kan de kool verwerken in smoothies en shakes, je kan het bij worst eten; maar ik vind het het lekkerst verwerkt in een salade. Het vraagt wat experimenteren en oefenen om dé ideale receptjes te maken, want boerenkool heeft (zeker rauw) een specifieke smaak.


Hier mijn favoriet van het moment!


Ingrediënten

- boerenkool of 'kale' (het handigste reeds gesneden en voorgewassen te vinden bij Albert Heijn)

- rucola (of een andere slasoort die je lekker vindt)

- spruitjes

- radijsjes

- blauwe bessen

- je favoriete notenmix

- spekjes

- parmezaanse kaas-schilfers


Bereiding

- was de boerenkool indien ze nog niet gewassen is, en snij fijn indien nog nodig

- was de rucola

- was de spruitjes en snij ze (rauw!!) super fijn in schijfjes

- was en snij de radijsjes in superfijne sneetjes

- bak de spekjes aan in een pan met zo weinig mogelijk vetstof


Neem een smakelijk bord en dresseer de boerenkool, sla en spruitjes. Vul aan met een handvol blauwe bessen, een handvol notenmix en de spekjes. Strooi daarover de parmezaanse schilfers, naar smaak.


Maak af met je favoriete dressing. Ik ben fan van simpel en eenvoudig: neem een halve citroen en pers uit boven een kommetje. Vul aan met olijfolie tot je ongeveer de verhouding1/3 citroen, 2/3 olie hebt. Peper en zout en een dikke koffielepel honing? Roer en klaar !

Giet over je salade, neem een vork en geniet !


Salade met boerenkool (kale), spruitjes en rucola. Superfoods to the max !

44 keer bekeken